Επανορθωτική οδοντιατρική

Όταν έχουμε εκτεταμένη καταστροφή ενός δοντιού για να μπορέσουμε να το ενισχύσουμε και να το διατηρήσουμε στο στόμα, τοποθετούμε μία στεφάνη (γνωστή θήκη). Το καλούπι είναι μεταλλικό η πορσελάνινο και η επένδυση είναι με κεραμικό υλικό. Όταν λείπει ένα δόντι, δημιουργείται ένα κενό το οποίο δυσκολεύει τον ασθενή αισθητικά, λειτουργικά και μασητικά. Τότε μπορούμε στην θέση του απολεσθέντος δοντιού να τοποθετηθεί ένα εμφύτευμα και να αποκατασταθεί με μία μονήρη στεφάνη χωρίς να επηρεάσουμε να διπλανά δόντια. Εάν όμως για τον ασθενή το κόστος είναι αρκετά μεγάλο τότε μπορούμε αντί για ένα εμφύτευμα να τοποθετήσουμε μία γέφυρα, με το μειονέκτημα του τροχισμού των διπλανών δοντιών στηριγμάτων.

Σε πολλές περιπτώσεις έχουμε πιο εκτεταμένες απώλειες και ιστών (μαλακών- σκληρών) και δοντιών. Τότε μπορούμε να προβούμε στην κατασκευή μιας κινητής προσθετικής εργασίας (τη βάζει και τη βγάζει ο ασθενής) είτε μερικής είτε ολικής ανάλογα με την έκταση της απώλειας. Βελτιώνεται ως ένα ικανοποιητικό βαθμό η μάσηση, η αισθητική και η λειτουργικότητα του ασθενούς. Βέλτιστα μακροχρόνια αποτελέσματα σε τέτοιου είδους απώλειες έχουμε με τα εμφυτεύματα. Τοποθετείται ένας ικανοποιητικός αριθμός εμφυτευμάτων ώστε στη συνέχεια η ακίνητη προσθετική εργασία να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις εκάστοτε ανάγκες του ασθενούς. Πετυχαίνουμε άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, διατηρούμε σταθερό των όγκο των ιστών και αναβαθμίζεται η ψυχολογία του ασθενούς.

Προτεραιότητά μας σε όλα τα σχέδια θεραπείας τα οποία προτείνουμε είναι ο ασθενής και οι ανάγκες του. Προσφέρουμε λύσεις σε κάθε πρόβλημα βλέποντας τον ασθενή σας τον συνάνθρωπό μας που μας χρειάζεται για να κοινωνικοποιηθεί και να είναι καλά ψυχολογικά.

Κλείστε ένα ραντεβού!

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και σύντομα θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας.

ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ: 14:30 -21:30
ΤΡ. - ΠΑΡ: 09:00 - 15:30
ΣΑΒ/ΚΟ: ΚΛΕΙΣΤΑ

Newsletter

TOP